Naar boven?

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8 foto9 foto10
.

Sponsoren...

Haircreations

Facebook

 

Oogstseizoen: Zoals iedereen al weet wasiertuinlogos het weer een seizoen met ups en downs eerst zat er de groei goed in dat kon ook niet anders met de juiste mest en nieuwe dahliaknollen, toen een periode van droogte, de dahlia’s deden het nog goed . Eén incident waar het bestuur niet blij mee was dat er kinderen waren die dachten een speel plaats te maken in de dahlia’s achter de Richter, maar dit was snel duidelijk dat dit niet de bedoeling was, zodat de dahlia’s velden weer met rust werden gelaten. Maar toen kwam de natte periode, hier door zijn er na nu blijkt aan de Carstensdijk 2\3 van de knollen verrot.

 

Dahlia’s verkoop en inkoop: Al moesten we soms in de regen plukken, we konden toch nog aan de vraag voldoen voor andere corso’s. Er is aan diverse verenigingen geleverd die zelf hun bloemen van Elim haalden, dit bracht wel meer werk met zich mee dan verwacht, maar ondanks dat is het de Siertuinvereniging toch weer gelukt. Zo hebben wij ook voor ons corso de dahlia’s uit andere plaatsen moeten halen, maar naar alles op een rijtje gezet te hebben blijkt nu dat we net zoveel hebben geleverd dan aangekocht, dus een goed resultaat.

 

Corso:Wij kunnen ook dit jaar weer terug kijken op een mooie corso met het thema “Reclame” dat door de wagenbouwers goed werd weergegeven. De prijs uitreiking werd dit jaar verricht door de Burgermeester de heer Loohuis. 

 

Alle wagenbouwers Hartelijk Bedankt voor jullie inzet, we hopen ook volgend jaar weer op een grote corso, wel zouden we wat meer deelname van de kinderen zien.

 

Opbrengst vrijgift tijdens corso:  De mannen met kruiwagens en de dames met de klompen met  “gooi ’t hier mor in “ hebben dit jaar het mooie bedrag op gehaald van € 1871.00, waar we een ieder hartelijk voor willen bedanken.

 

Tuinverlichting:Ook dit jaar zijn de verlichte tuinen gekeurd tijdens de feestweek. We zijn als Siertuinvereniging trots op zoveel verlichte tuinen het is s’avonds een plaatje.

 

Tuinkeuring:  Zoals ieder jaar worden ook de tuinen van de leden gekeurd, dit gebeurt in het voor en het najaar april/mei en september/ oktober. De tuinen worden verdeeld in klein, middel, grote, en moderne tuinen. Leden die hier niet aan willen deelnemen, dit graag melden bij het bestuur.

 

Lichtjesparade in Elim:  De Siertuinvereniging doet een oproep aan de bewoners om hun tuinen te gaan verlichten in december. Deze worden dan door een onafhankelijke jury gekeurd op 19 december. En ook hiervoor zijn leuke prijzen beschikbaar, 1e prijs is een rondvlucht boven Elim. Je moet je hiervoor wel aanmelden voor 16 december. Dit kan bij Johanna 352005 of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. info zie www.siertuinverenigingelim.nl

 

Jaarvergadering 2011:Deze wordt gehouden op Vrijdag 18 november in de Open Deur om 20.00 uur, alle leden zijn van harte welkom, tijdens deze verg. worden de prijzen bekend gemaakt van de tuinkeuring. Dus wie hier de winnaar van is, is nog een vraag? Bent u nieuwsgierig en bent u lid kom dat 18 november we maken er weer een gezellige avond van. Voor meer info zie; www.siertuinverenigingelim.nl

_________________________________________________________________________________________

siertuinlogo

Mei 2011 

Het nieuwe seizoen is weer begonnen voor de Siertuinvereniging . Het land is bemest, dus we gaan weer van start.  In maart is er een korte vergadering geweest voor de vaste vrijwilligers, voor de vele werkzaamheden voor de S.V. zoals; knollen scheuren,   en de knollen poten met de machine, en het schoffelen van onkruid, en bloemen koppen. En dan hopen dat we in juli/ aug./ sept. weer veel bloemen kunnen plukken  voor eigen corso en voor andere bloemencorso’s om zo onze kas een beetje aan te vullen zodat we in sept. weer geld hebben  voor dahlia’s te kopen voor ons eigen corso, want zoals u weet worden de wagens groter en voller dus zijn we meer dahlia’s nodig.

 

Dit jaar zijn we voor t’eerst aangesloten bij de landelijke dahlia commissie. Dit houd in dat we de dahlia verkoop in eigen handen houden, en dat het niet meer via st. Jansklooster gaat zoals we gewend waren. Dus heeft het bestuur zelf contacten gelegd met andere dahlia corso ver. om de dahlia’s te leveren en voor ons eigen corso te kopen.

 

Tuinkeuringen

 

Alle tuinen van de leden van de siertuinver worden 2x per jaar gekeurd, 1x in het voorjaar en 1x in het najaar. De punten die gegeven worden door de keurmeesters worden bij elkaar op geteld,zodat de mensen met de mooiste tuin een prijs kunnen winnen. Deze prijzen worden tijdens de jaarvergadering van de siertuinvereniging uitgereikt. Wil je de tuin ook gekeurd  en ben je nog  geen lid van de siertuinvereniging  meld je dan aan bij Eppe Schonewille tel. 351855 om lid te worden. MAAR ben je wel lid en vind je het niet nodig dat de tuin gekeurd wordt , meld je dan af bij Klaasje Guichelaar tel. 352053.

 

Bliksemaktie  op dinsdag 7 Juni                                                                                                      

 

Buiten deze werkzaam heden is het bestuur ook alweer bezig met voorbereidingen; voor de jaarlijkse bliksem actie op dinsdag 7 juni dan gaan we weer huis aan huis met de envelopjes verkoop. En natuurlijk zijn er weer mooie prijzen te winnen , die  je gelijk kunt afhalen in de “Open Deur” van 18.30 uur tot 21.00 uur .We hopen dat het weer een groot succes mag  worden . net als voorgaande jaren .

 

Dahlia corso

 

Ook de voorbereidingen van onze eigen CORSO zijn alweer in volle gang. Dit jaar is het thema “RECLAME”en dit zal zijn opZ ATERDAG 10 SEPTEMBER. De eerste wagens zijn alweer aangemeld, maar wilt u ook mee doen? Meld je dan aan bij Klaas Veldhuis Tel. 0528-352460 . Zoals voor grote of kleine wagens, of het versieren van je fiets, skelter, bolderwagen,boot of als bloemenmeisje .  Alles is mogelijk en iedereen is welkom om mee te doen. Dat we er samen weer een FANTAstisch  Dahliacorso van mogen maken dit jaar.

 

Tuinverlichting.

 

Ben je lid van de siertuinvereniging dan kun je ook in de feestweek meedoen met de verlichte tuinen , maar hier voor moet je je wel aanmelden bij de siertuinvereniging . Bij Ina Engels tel. 352537 of Johanna Santing tel. 352005. De tuinen dienen vanaf dinsdag 6 sept. verlicht te zijn.

 

Website

De siertuinvereniging krijgt ook een eigen website:www.siertuinverenigingelim.nl

_________________________________________________________________________________________

 

De corso begint in 08.09.2018 14:00 dagen

Copyright © 2018 Bloemencorso Elim Alle rechten voorbehouden